&
loading
ATLA
Tarihte Araplar ve Yahudiler
Tarihte Araplar ve Yahudiler

Tarihte Araplar ve Yahudiler

Dr. Ahmet Usta

Dağıtıcı: Selenge Yayınları
Kitabın Önizlemesi

Hakkında

Tarihte Araplar ve Yahudiler

İbranice M.Ö. VII-VI. Yüzyıllarda oluşmuştur. Musa ise bebek olarak geldiği firavun sarayında Kıptice konuşarak büyüdü. İbranice de bilmezdi, Aramice de! Bu durumda henüz MÖ. XIII. Yüzyılda tevrat nasıl olur da Musa’ya bilmediği dille gelebilir? Allah, peygamberlerine bilmediği dille bir kitap göndermiş olabilir mi?

Yahudiler’in tanrısı Yahve, aslında Medyan’da yaşayan Arap kabilesi Kaynîler’in büyük tanrısının adıydı.

İbrani veya abiri (habiru) kelimesi kullanıldığında Yahudiler henüz hayatta yoklardı. Dolayısıyla Tevrat’ta İbrahim (a) dan bahsedilirken “İbrani” sıfatının kullanılmasıyla sahralı arap kabileleri olan “habiru” (göçebe) bozkırlılar kastedilmiştir.

Tevrat yazarları, tarihlerini İbrahim peygambere ve torunu Yakub’a (İsrail’e) dayandırarak, İsrail den yaklaşık 600 yıl sonra ortaya çıkmış olmalarına rağmen, Musa cemaatine İsrail oğulları adını verdiler. Amaçları kökenlerinin İbrahim peygambere bağlamaktı ve bu yüzden İbrahim, Yakub ve Musa’yla hiçbir ilgisi bulunmayan “seçilmiş halk” yalanını uydurdular. Hâlbuki İbrahim (a) çağıyla Musa çağının birbirleriyle ilgisi yoktur. Tevrat yazarları kronolojiyi bilerek görmezlikten gelmişlerdir. Çünkü İbrahim peygamberle Musa arasında 600, Yahudilerle İbrahim arasındaki zaman dilimi ise 1300 yıldır.

Kur’an sözü edilen İsrail oğulları ile şu anki Yahudiler ayrı ayrı halklardır.

Gerçek Samiler Araplardır. Yahudiler’in Sami halklarla bir ilgileri yoktur. Sanıldığı gibi Araplar’la Yahudiler “amcaoğulları” değildir.

Bu kitabı okuyunca, bugüne kadar çarpıtılmış bir tarih okuduğunuzu anlayacaksınız.

Kitap Künyesi

Yazar: Dr. Ahmet Usta
Yayın Evi: Selenge Yayınları