&
loading
ATLA
Projeler
1

Yayınevi Projesi

Dijital Hafıza Merkezi projesi bünyesinde bulunan yayınevi ile, yalnızca Filistin meselesine dair yayın faaliyetleri yürütülecektir. “Edebiyat-Sanat”, “Siyaset-Tarih”, “Direniş Edebiyatı” ve “Çocuk Öyküleri” gibi alanlar, yayınlanacak kitapların üst başlıklarını oluşturmaktadır. Yayınevinde hem geçmişin mirası eserleri dilimize kazandırarak farkındalık oluşturmayı, hem de yeni eserler ortaya koyarak bu konuda nitelikli çalışmalar yapmayı hedeflemekteyiz.


2

Oyun Projeleri

Gelişen teknolojilerle beraber, yeni nesillerin oyun ve eğlence anlayışları da değişerek gelişiyor. Dijital Hafıza Merkezi bünyesinde tasarlanacak oyunlarla beraber, hem eğlence hem de bilgi bir araya gelmiş olacak. Pedagojik denetimlerden geçerek tasarlanan oyunlarımızda, Filistin’i keşfetmek oldukça keyifli hale gelecek. Eğitim ve öğretim metodlarının değişmeye başladığı, fiziki öğretim mekanlarının kendini yavaş yavaş dijitale kaydırdığı bu dönemde, Filistin meselesini “oyunlaştırma” ile aktarmak da hedeflerimizden biridir.


3

Sanal Gerçeklik

Sanal gerçeklik teknolojilerini kullanarak, Filistin tarihinin herhangi bir dönemindeki yaşamın içerisinde, mimariyi, toplumsal yaşamı, tarihi yapıları incelememizi sağlayan, kısacası sizi bir zaman turisti haline getiren, sanat, tarih ve teknolojinin buluştuğu, merkezinde Filistin tarihi ve coğrafyası olan sanal gerçeklik çalışmalarına da yer vermeyi hedefliyoruz. Tarihi gerçekler ışığında geçmiş zaman dilimlerinde Filistin içindeki toplumsal yaşam da, bu bölümde üzerinde duracağımız çalışma sahalarından biri olacaktır.


4

Çizgi Film Animasyon

Dijital Hafıza Merkezi bünyesinde hazırlanacak olan çizgi filmler ve animasyonlarla; Filistin’e dair kişilerin, yerlerin, mekanların ve olayların bir bütünlük içerisinde, doğal akış içinde bu yaş grupları ile buluşturulması hedeflenmektedir. Çizgi film ve animasyon çalışmalarımız yakında sizlerle buluşacaktır.


5

Dijital Müze

Dijital müzeler önemli farkındalık alanlarından birini oluşturacaktır. Filistin'in bugün İsrail tarafından geçmişinin silinmesi tehdidine karşı, oluşturulması hedeflenen dijital müzeler, geçmişe ve günümüzde dair birçok gerçekliğe ışık tutacaktır. tematik şekilde sınıflandırılacak olan bu müzelerin içinde farklı konulara dair çalışma yapılacak ve temalara göre tarihi belgeler ile desteklenecektir. Özellikle toplumsal hafızada derin tahribata yol açan Nekbe'nin öncesi ve sonrasının doğru şekilde aydınlatılması ve uluslarası kamuoyu ile paylaşılması da bu bölümdeki asli amaçlarımızdan biridir. Osmanlı dönemi de müze içerisinde geniş yer tutacak alanlardan biri olacaktır.